Трафикантките на 1,5 кг хероин остават в ареста (СНИМКИ)

Апелативните магистрати отхвърлиха жалбите на Лили Строгова и Гюлхан Исмаил. Мотивите за решението им са  укриване на подсъдимите и огромното количество хероин, който са пренасяли.

„Много се страхувам. Болна съм. Имам чувството, че тухлите падат върху мен. Помещението е много тясно. Не мога да търпя повече. Искам да си ходя вкъщи.“

С тези думи подсъдимата Лили Строгова се обърна към съда днес, когато във втора зала на Апелативния съд беше разгледана жалбата на пловдивчанката и Гюлхан Исмаил. Двете жени в момента са задържани с мярка за неотклонение „задържане под стража” . Заедно с Боян Ангелов те бяха обвинени в държане и разпространение на 1,5 кг хероин.

Другата подсъдима Гюлхан Исмаил, плачейки поиска също отмяна на най-тежката мярка, наложена от окръжните магистрати преди седмица.

Според държавното обвинение има събрани достатъчно доказателства, които уличават подсъдимите в трафик на голямо количество хероин.

„Именно затова те трябва да останат в ареста. Интересното в този случай е, че има доста дамско участие. Тази дейност принципно се извършва от мъже“, заяви прокурор Красимир Папаризов.

„Според показанията на таксиметровия шофьор, който е закарал Строгова, за да се срещне с Ангелов, тя го е накарала да спре на значително разстояние от мястото на срещата и е имала притеснено поведение“, заяви още Папаризов.

Защитата на Строгова предостави на съда медицински документи, заедно с рецептурна книжка, доказващи заболяванията на клиентката си – клаустрофобия и панически страх. Адвокатът заяви още, че няма как Строгова да се укрие или да извърши престъпление, предвид недоброто си здравословно състояние.

Според адвоката на Исмаил са допуснати строги нарушения при анализа на доказателствата, както и при първоначалното й задържане. Защитата на Гюлхан Исмаил акцентира и върху чистото съдебно минало на подзащитната си.

Обвиняемите могат да получат наказание в размер от 5- 15 години лишаване от свобода и глоба до 100 000 лв.

Подобни статии

Top