Тренировка на военните за Хемус 2016-та доведе до задръстване в час пик (СНИМКИ И ВИДЕО)

Огромно задръстване в пиков час предизвика тренировка на вертолети от авиобаза „Крумово“ и военослужещи от  68-а бригада „Специалин сили“ в района на булевардите „Шести септември“ и „Марица юг“. Тренировката бе за предстоящото международно отбранително изложение ХЕМУС 2016, което ще се проведе в Пловдивския панаир следващата седмица. Тогава ще бъде традиционната демонстрация на вертолетна техника в града под тепетата пред гостите на изложението.

Днес точно в 18.00 ч. хеликоптер от „Крумово“ репетираха над Марица визуално разузнаване на района, откриване и локализиране на целта. Изпълнен бе полет за осигуряване от въздуха, докато вертолет „Кугър“ зависна над реката и по способа „бързо въже“ стовари парашутисти от 68-ма бригада „Специални сили“ в коритото на реката. След неутрализиране на целта по същия начин вертолетът изведе групата от зоната на провеждане на „операцията“.

В това време обаче опашките от автомобили стигнаха до пл. „Шахбазян“, а изнервените шофьори се ядосваха на полиция и военни, че не са предупредили чрез медиите за тренировката.

В същото време пловдивчани зяпаха демонстрациите край Марица, а някои дори си бяха взели биричка и кебапчета, за да гледат на предна линия шоуто на военните.

Подобни статии

Top