Трети ден полицаите в Пловдив протестират (СНИМКИ)

Трети ден протести на служителите в сектор „Сигурност”. И тази вечер полицаи и военни се събраха, за да изразят недоволството си заради отнетите им социални придобивки.

Полицаи в Пловдив масово са били заплашвани заради протестите, потвърди тази вечер полицаят от Трето районно Иво Тодоров. По думите му от МВР има издадена заповед всички 150 души, подали рапорти за напускане на системата в Пловдив, да бъдат освободени незабавно.

„Разумни хора сме. Това, което направихме няколко вечери подред е решено на място. Използвам момента да се извиня на гражданите, не правим това умишлено, така са поставени обстоятелствата“, казва още Тодоров.

Служителят в системата на МВР отказа да отговори на изказването на премиера, че протестиращите полицаи са „футболни хулигани“ и определи коментарите като „просташки“.

„Не ме е страх нито от министърката, нито от Бойко Борисов, те не могат да уплашат мен и колегите ми“, допълни полицай Тодоров и отказа да даде информация за броя на униформените, които ще заминат на протест в неделя.

И към момента не е постигнат консенсус с управляващите, които също категорично отказват да отстъпят от така наречената реформа в сектора. Не е ясен броят на подалите рапорти за напускане, но вече има издадена заповед от министър Бъчварова за разписването им и забрана те да бъдат оттегляни.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР алармираха с отворено писмо, цитирано от БТА, за репресии спрямо полицаи, участвали в спонтанни протести.

В него се посочва, че се правят списъци с участниците в проявите на недоволство, искани са им обяснения и са разписвани заявления за напускане на системата, много преди предвидените в закона срокове.

Подобни статии

Top