Трети национален академичен конкурс „Йохан Себастиан Бах и неговото съвремие“

На 21 ноември в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще се проведе Трети национален академичен конкурс „Йохан Себастиан Бах и неговото съвремие“, организиран от факултет „Музикална педагогика“, катедра „Пиано и акордеон“.

В конкурсните категории „Пиано“, „Орган и акордеон“ и „Камерни ансамбли и клавирен съпровод“ ще участват инструменталисти от висшите училища в България, както и ученици от гимназиалните класове на музикалните училища в страната.

Прослушванията на кандидатите за участие ще са публични, а соловите произведения ще се изпълняват наизуст. Младите музиканти ще се оценяват от три журита, съставени от изявени български и чужди инструменталисти-педагози.

Награждаването на отличените участници ще се състои на заключителен концерт, който ще бъде записан на аудио и видео носители, а висшето учебно заведение е предвидило за призьорите паричен награден фонд и дипломи за участие.
В категорията „Пиано“ организационният екип с председател проф. Снежана Симеонова ще връчи и специална награда на името на известната пианистка и музикална педагожка проф. Мара Петкова.

Крайният срок за подаване на документите за участие в конкурса е понеделник, 16 ноември, в АМТИИ.

Подобни статии

Top