Тридневно изложение „БГ храна и приятели“ в Панаира

Бизнес конференция „БГ храна – предизвикателства и възможности“ и специализирано изложение „БГ храна и приятели“ ще бъдат открити днес в конферентната зала на палата 7 на Международен панаир Пловдив. На откриването ще присъства зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева.

Организатори са Асоциация БГ храна, Министерство на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Конференцията ще се състои в конферентната зала на палата 7 на Международен панаир Пловдив и ще започне в 9.30ч. Изложението ще продължи до 13 декември в зала „Пресклуб“ на Панаира.

На конференцията ще бъдат представени актуални теми, като данък „вредни храни”; развитие на фермерските пазари у нас; възможности за кулинарен туризъм в страната; финансиране на участието в изложения в страната; стандартите за храни и потребителското доверие; ролята на сравнителните тестове на храни и др.

В рамките на изложението ще се представят качествени традиционни за българската трапеза продукти.

По време на събитията Асоциация БГ храна ще обяви началото на ежегоден конкурс „БГ Храна“, свързан с българските храни и напитки, в следните категории:

1. Награда за запазване на традиционния български вкус;

2. Награда за любима БГ марка храна;

3. Награда за най-активно промотиране на български продукт у нас;

4. Награда за най-активно промотиране на български продукт в чужбина;

5. Награда за устойчиво развитие.

Гласуването за номинациите във всяка категория ще става чрез гласуване от потребителите през цялата 2016 г., като на следващото издание на конференцията и изложението през месец декември 2016 г. ще бъдат обявени и наградени победителите въз основа на събрани най-много гласове.

Подобни статии

Top