Тризнаците Самуил, Данаил и Емануил спасени от лекарите

5000 лева от общината ще получат родените на 5 февруари тризнаци Самуил, Данаил и Емануил.  Това съобщи за DCNEWS секретарят на общинската администрация Ангелина Топчиева.

Момченцата дойдоха на бял свят в пловдивската болница „Селена“ и след раждането им състоянието им беше критично. 1280 грама тежало най-малкото братче от тризнаците, които се нуждаеха от спешна дихателна реанимация. Те са били поставени и в кувьози, от които вече са изведени, съобщиха от здравното заведение.

Екипът от неонатолози е направил и невъзможното, за да спаси трите дечица. В продължение на седмици лекарите денонощно се борили за живота им. Трите апарата за дихателна реанимация Dreger VN – 500, последно достижение на медицинската техника и изключителният професионализъм на специалистите  от неонатологията на болницата сътворили чудото и Самуил, Емануил и Данаил били спасени, за радост на родителите си.

Очаква се трите бебета да бъдат изписани, след като надхвърлят 2 килограма. Освен еднократната помощ от 5000 лева от община Пловдив, която е допълнителна, над държавната, родителите на тризнаците, общината ще наеме и детегледачка за малчуганите.

„В момента изчакваме родителите да определят кой ще ги гледа, за да го назначим“, обясни Ангелина Топчиева пред DCNEWS. Паричната помощ пък ще им бъде преведена по представена от семейството сметка.

По думите й родителите – Ивелина и Илия Стоянови, живеят в гарсониера в „Тракия“. Те чакали дълго момченцата и са много щастливи.

Това са вторите тризначета, които ще бъдат подпомогнати от градската управа.

 

 

Подобни статии

Top