Тризначките Дария, Даная и Анелия получиха подаръци от кмета (СНИМКИ)

triznaci (2)

Дария, Даная и Анелия – първите тризнаци, родени в Пловдив след приемането на нормативните промени за подпомагането на семейства с тризнаци, гостуваха днес на кмета Иван Тотев.

Децата и техните родители Неделяка и Костадин Топорови получиха много подаръци лично от градоначалника и от зам-кмета Димитър Кацарски.

„През месеците, откакто се родиха тризначките, винаги сме се интересували как са и от какво се нуждаят. Статистиката показва, че в Пловдив тази година са се родили над 400 бебета по-малко спрямо миналата. Неслучайно днес тези родители са тук, за да покажат, че да имаш много деца, не е страшно“, заяви кметът.

Тотев подчерта, че не бива да залагаме на негативизма и трябва да знаем, че живеем в една от най-спокойните държави, където човек може да се предвиди бъдещето си.

Кметът обеща, че тортата за първия рожден ден на трите момиченца ще бъде подарък от общината.

Тризначките Дария, Даная и Анелия се родиха в МБАЛ „Пловдив“ на 18 май. Те бяха изписани след близо едномесечен престой в болницата.

За отглеждането на трите момиченца общината осигури детегледачка, а на семейството от бюджета бяха отпуснати 5000 лева помощ.

Недялка и Константин имат още едно дете – 8-годишният Кристиян. Шестимата живеят в двустаен апартамент в Пловдив.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top