Тримата перачи на пари остават в ареста

prane na pari (1)

Пловдивският окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 35-годишния Александър Александров, 24-годишния студент Стефан Стефанов от Априлци и 24-годишния Анатолий Хунев от Мадан.

Тримата са обвинени в изпиране на пари в особено големи размери и са част от мащабната схема за пране на милиони евро, превеждани у нас от чужди фирми.

Днес на делото за мярката стана ясно, че по Нова година по фирмената сметка на Александров са били преведени 430 хиляди евро от френска фирма, за които неговата защитничка Албена Ботева обясни, че той не знаел нищо. Повече вижте ТУК.

За цялата схема DCNEWS ви информира още вчера ТУК. Полицията издирва също Георги Георгиев, който е сочен за един от главните действащи лица в схемата. Той е рецидивист с 12 присъди срещу финансовата система. Вижте повече ТУК.

Според съда са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо тях. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават извода, че задържаните са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Днес стана ясно също, че други трима от участниците в схемата, които само са регистрирали кухите фирми, са пуснати от ареста под гаранция от 3000 лева. Двама от тях са обвинени в пране на пари, третият – в опит за изпиране.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top