Трима академици представят книгите си в Асеновград

Академиците Георги Марков, Васил Гюзелев и Константин Косев ще представят книгите си днес в 16.00 ч. във фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” в Асеновград. Творбите на тримата автори са с марката на издателство „Захарий Стоянов“ и ще бъдат промотирани лично от директора на издателството Иван Гранитски.

Книгата на акад. Георги Марков „Друга история на най-голямата война“ в нейните две части: „Разгарянето на пожара“ и „Светът в пламъци“ представя една различна от познатата на победителите гледна точка към Втората световна война. Тя поднася другата гледна точка – тази, на победените.

Патриархът на българската историческа мисъл акад. Васил Гюзелев ще представи пред асеновградчани своя петтомник, посветен на Средновековието.

В творбата „Българският възрожденски дух“ Акад. Константин Косев говори за Възраждането като най-успешната и най-плодотворната епоха в българската история. Авторът обстойно разглежда формирането на българското национално съзнание и анализира както зараждането на националноосвободителната идеология, така и прехода към организирано националнореволюционно движение, изграждането на политически организации и идейни течения, осмисля Априлското въстание и Руско-турската война като фактори за възкресението на българската държава.

 

Подобни статии

Top