Трима в ареста след полицейска акция за наркотици в Пловдив

Две жени в ареста за кражба на ламарини

Трима са били задържани при полицейска операция срещу разпространението на наркотици, проведена през последното денонощие в Пловдив. В сряда, като заподозрени в незаконната дейност в ареста на Трето РУ попаднали двама младежи от града – 22-годишната К.И. и А.И. /21 г./.

Около 17 часа служителите спрели за проверка лек автомобил “Хюндай”, с който К.И. се придвижвала. При последвали личен обиск и претърсвания в колата и жилището на девойката на ул. “Милеви скали” били иззети 5 дози марихуана с общо тегло 4,019 грама. Междувременно в рамките на подобни процесуални и следствени действия от А.И. и апартамента му на бул. “Дунав” били конфискувани 14 топчета със суха листна маса, 5 бучки от бяло прахообразно вещество и електронна везна.

След изготвена експертна справка е изяснено, че наркотиците са 13,358 грама марихуана и 3,697 грама амфетамин. Ден по-късно, около 11.30 часа, в хода на активни действия за пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества, криминалисти от Шесто районно управление предприели проверка в частен дом на ул. “Калина”.

В къщата, обитавана от В.А. /30 г./, били открити 14 пакетчета хероин с общо тегло 0,312 грама. Мъжът, който е известен на органите на реда и осъждан, е задържан за 24 часа. Срещу тримата извършители са започнати полицейски производства, уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top