Трима в асеновградския арест за марихуана и коноп

Три бързи полицейски производства за притежание на дрога са образували служителите на РУП Асеновград.

В четвъртък асеновградските полицаи извършили проверка на 22-годишния асеновградчанин Г.А. и в обитаваното от него жилище открили суха тревиста маса – марихуана, два глиндера, електронна везна и кутия със следи от амфетамин.

Другият заподозрян за притежание на опиати е 22-годишен негов съгражданин с инициали В.К. При извършеният обиск в дома му също била открита и иззета марихуана.

Двамата са задържани с полицейска заповед за 24-часово задържане.

Последният задържан от полицаите е 29-годишният В.П. от асеновградското село Нови извор. При претърсване в дома му са намерени семена и растения от рода на конопа.

Срещу нарушителите са образувани бързи полицейски производства по чл. 354А от НК, а материалите са докладвани на Районна прокуратура Асеновград.

При друга проверка момче и момиче бяха отведени в ареста на Трето РУП в Пловдив за наркотици. На 5 май служителите на управлението извършили проверка на лек автомобил “БМВ”. При претърсването на колата са били намерени суха тревиста маса, електронна везна, бяло прахообразно вещество и навити цигари. Експертната справка установила, че иззетите количества са марихуана и амфетамин.

Служителите на реда задържали лицата от автомобила – И.Н. /20 год./, 24-годишната Й.И. и двамата от Пловдив, а техният съгражданин С.Б. /26 год./ успял да избяга. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 А от НК. Работата на служителите по документиране на случая и установяване местонахождението на третия заподозрян продължава.

Подобни статии

Top