Трима загинаха при тежка катастрофа в тунела „Витиня“

Трима загинаха, а четирима души са тежко ранени  при тежка верижна катастрофа днес в тунела „Витиня“ на АМ „Хемус” в посока Ботевград.

Девет линейки са изпратени на мястото на катастрофата. Спешните екипи са изпратили четирима души, сред които и едно дете, за лечение в болница, съобщи директорът на спешната помощ д-р Георги Гелев пред БНР. По думите му, се очаква да има още ранени.

Екипи на ОДМВР – София, СДВР и ГДПБЗН оказват съдействие на мястото на верижната катастрофа в тунел „Витиня“. Сигналът за верижна катастрофа в тунела Витиня на автомагистрала „Хемус“, посока София – Ботевград, е постъпил след 13 часа днес.

Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. Според първоначалните данни, при инцидента са загинали трима души – жена и двама мъже, други четирима са сериозно пострадали, те вече са транспортирани към болнични заведения за оказване на медицинска помощ.

По информация на МВР към момента, над 30 превозни средства са участвали във верижната катастрофа. Допълнителни екипи от ОДМВР – София, СДВР и ГДПБЗН оказват съдействие на място.

Пътни полицаи регулират движението и пренасочват леките автомобили, пътуващи в посока към Ботевград, по стария път. Тежкотоварните изчакват на място.

Източник: БГНЕС

 

 

Подобни статии

Top