Трима от атентаторите в Брюксел в списък на САЩ със заподозрени терористи

Американските власти са разполагали с информация и за трети участник в терористичните нападения в Брюксел, предаде ТАСС, като се позова на телевизия „Скай нюз“.

Според източник, цитиран от телевизията, мъжът с бяло яке и черна шапка, заснет от охранителните камери преди атентата на летището, е бил включен в списък на САЩ със заподозрени терористи.

По-рано Ройтерс съобщи, като се позова на запознати източници, че братята Халид и Ибрахим Бакрауи, извършили самоубийствени бомбени нападения в Брюксел тази седмица, също са били включени в списък на американското правителство със заподозрени за тероризъм лица още преди атентатите.

В същото време Шестима души бяха задържани при полицейска операция в Брюксел, предадоха световните агенции.

Органите на реда са предприели обиски и задържания в центъра на белгийската столица и в квартали в северозападната и североизточната част на града.
Прокуратурата заяви, че операцията е осъществена във връзка с разследването на атентатите в Брюксел във вторник.

Двама от задържаните са били заснети от камерите за видеонаблюдение на международното летище на белгийската столица „Завентем“ и на метростанция „Малбек“, където бяха извършени терористичните атаки, съобщи телевизия Ер Те Ел.

Снимка: abc.net.au

Подобни статии

Top