Трима от перачите на пари обжалват постоянния си арест

prane na pari (4)

Пловдивският апелативен съд ще гледа днес жалбите на трима от задържаните за пране на пари в града под тепетата около Нова година. Това са Владислав Кълвачев, Станко Илиев и Стоян Конджов – първите от общо девет задържани по голямата афера свързана с източване и изпиране на над 2 милиона евро от над 10 фирми в Западна Европа. Повече вижте ТУК!

Трима от арестуваните бяха освободени под гаранция от 3000 лева, други трима бяха оставени в ареста с постоянна мярка „Задържане под стража“ миналия петък. Това са 35-годишния Александър Александров, 24-годишния студент Стефан Стефанов от Априлци и 24-годишния Анатолий Хунев от Мадан. Повече вижте ТУК!

Всички са задържани при мащабна съвместна операция на ДАНС, МВР и прокуратурата, като срещу деветима души са повдигнати обвинения за изпиране на пари – тежко умишлено престъпление против финансовата система, представляващо особено тежък случай. Текстът от Наказателния кодекс предвижда от 5 до 15 години затвор и глоба 10 до 30 хиляди лева.

Полицията все още издирва и пловдивчанина Георги Христов Георгиев /на снимката/, който е сочен за един от главните действащи лица в схемата. Той е рецидивист с 12 присъди срещу финансовата система. Вижте повече ТУК!

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top