Трима рецидивисти на съд за кражби от коли в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив внесе три обвинителни акта срещу рецидивисти за кражба на вещи от автомобили.

26-годишният пловдивчанин Илиян Б. е предаден на съд за това, че на 20 януари 2016 г., при условията на опасен рецидив, е отнел пари и вещи от БМВ, паркирано на ул. „Антим I“ в гр. Пловдив. Собственикът бил оставил колата близо до работното си място. Към 20.30 часа Илиян се движел в района и забелязал, че автомобилът е с вдигнат заключващ механизъм. Отворил вратата на шофьорското място и започнал да търси вещи и пари в колата. Той задигнал от автомобила 100 долара, марков кожен портфейл, мобилен телефон, парфюм и др. вещи на обща стойност близо 400 лева. Минувач, който отивал до близкия ресторант, забелязал обвиняемия в колата, и повикал собственика. Като ги видял, Илиян  побягнал с откраднатото в посока към Римския стадион. Двамата мъже го подгонили, но не успели да го заловят. По-късно Илиян изхвърлил парфюма и портфейла, а парите изхарчил.

Той е многократно осъждан. Излязъл е от затвора през септември 2015 г. Разпитан в хода на досъдебното производство, се е признал за виновен. Съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ и в момента се намира в затвора в Пловдив.

29-годишният Васил А. от Пловдив, който е многократно осъждан също е с обвинение за кражба от кола. Той излязъл от затвора през април 2015 г. Васил не работел, а се прехранвал от кражби. На 28 срещу 29 март 2016 г. той тръгнал да обикаля из кв. „Столипиново“, за да набележи автомобил, от който да отнеме авторадиокасетофон. Стигнал до жилищен блок, до който се намирала заложна къща и там паркирали много коли. Счупил страничното стъкло на лек автомобил, марка „Опел Зафира“, взел касетофона му и черно яке. После се отправил към ул. „Възход“, където продал авторадиокасетофона за 12 лева. Водачът на автомобила подал сигнал в полицията и Васил бил задържан няколко часа по-късно.  Той се е признал за виновен. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ и в момента се намира в затвора в гр. Пловдив.

35-годишният рецидивист Даниел Д. бил задържан в ранните часове на 12 септември 2015 г.. Той се намирал в района на ул. „Филип Македонски“ в центъра на Пловдив. Там пред една от къщите забелязал паркиран лек автомобил, марка „Фолксваген Кади“, в който били оставени различни вещи и инструменти. Счупил прозореца на задната врата, влязъл в колата и отнел електромотор, ъглошлайфове, ножове и други инструменти на обща стойност 1092 лева. Част от тях се намирали в куфар, който той скрил в храстите до близкия строеж. След това продал отнетите вещи на двама свидетели за общо 110 лева. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и в момента е в пловдивския затвор.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебни заседания по трите дела.

Снимка: faktor.bg

Подобни статии

Top