Трите зодии, които имат ниско самочувствие

Много от нас имат притеснения относно това как изглеждат или какъв характер притежават. Ниското самочувствие е проблем, с който трудно можеш да се борим – изисква време, но няма нищо невъзможно, за това опитайте. Това са трите зодии, които наистина не харесват себе си:

ТЕЛЕЦ

Телците страдат от липса на самочувствие още в ученическите си години. Подигравките на съучениците им оставят дълбока следа и на доста по-късен етап от живота им. Не харесват фигурата си, не харесват чертите на лицето си, не харесват нищичко в себе си. На моменти осъзнават, че всичко идва от личната им представа, но не могат да се справят сами с проблемите си. Телците дълго време търсят своя партньор и не могат да го открият, защото са прекалено несигурни в себе си и отсрещния човек усеща това. Веднъж забравят ли за недостатъците си, които са крайно преувеличени, ще открият правилния човек. Трябва само да си позволят да бъдат обичани.

Как да се справят?

Ниското самочувствие на Телците изчезва в момента, в който започнат да тренират, започнат да се хранят по-правилно и свалят няколкото излишни килограма. В секундата, в която започнат да получават повече комплименти от околните, започват и да им вярват. Няма да им навреди и да сменят гардероба си. Дрехите са важна част от изграждането на самочувствието им.
ВЕЗНИ
Проблемите на Везните с тяхното ниско самочувствие идва не от детските години, а от края на тинейджърските и началото на зрелия им период. Неподходящите връзки и лошото отношение, което са получавали, са ни накарали да повярват, че не заслужават нищо друго. Биха преглътнали външните си недостатъци, колкото и симпатични да са за околните, но големият им проблем е липсата на самочувствие относно качествата, които притежават. Най-трудно им е да приемат, че са стойностни хора, защото никой не им е показвал достойно отношение и нужното уважение. За това в даден момент Везните спират да уважават самите себе си. Неглижират външния си вид, обръщат всичко на самоирония и се шегуват с недостатъците, които само те виждат у себе си.
Как да се справят?
Везните имат нужда от малко психология – няколко книги, които да им обяснят колко е важно да харесват и уважават себе си. Те трябва да започнат да излизат повече и да усетят внимание от противоположния пол. Важно е никога повече да не допускат хора в живота си, които ще ги мачкат и трябва да знаят, че имат правото да избират партньора си и не е нужно да се примиряват с всичко и всеки.
РИБИ
Представителите на тази зодия имат проблеми със самочувствието заради семейната среда. Нещо там ги е накарало още от малки да се съмняват в собствените си възможности и да не вярват, че са достойни за уважение хора. Подтискането на това усещане не помага на Рибите, а им пречи още повече. Те не показват своята несигурност, но тя се усеща по много и различни начини. Винаги са ведри, усмихнати и се шегуват с останалите, но в тях нищо не е наред. Нямат задръжки относно облеклото си, но никога не се чувстват комфортно в кожата си. Избягват да се оглеждат в огледалото, защото всеки път погледът им се спира на всички места от тялото си, които не харесват. И в даден момент се намразват истински. Тяхната липса на самочувствие е по-скоро свързана с външния вид. Най-често са сами, защото противоположния пол усеща, че нещо не е наред по резервираното им поведение.
Как да се справят?
Рибите просто имат нужда да се влюбят и някой да им отвърне на чувствата. Когато се знаят, че саобичани и обгрижвани, харесвани и обсипвани с комплименти, Рибите разцъфват. Забравят за всичките си недостатъци и започват да харесват себе си, без да се чувстват несигурни. Просто имат нужда от истинска обич и за това не бива да си пречат с повърхностни притеснения, а да се пуснат по течението.
Източник: actualno.com

Подобни статии

Top