Три дни „Капана фест“ под тепетата - DC news

Три дни „Капана фест“ под тепетата

Тридневен творчески маратон очаква пловдивчани и гостите на града на 14,15 и 16 октомври в квартал „Капана“. Есенният „Капана фест“ тази година ще бъде по-различен и ще включва събития в новите зони.

Улица „Константин Стоилов“ ще бъде превърната в зона за кино,  като основно ще се излъчват европейски филми. Изненадата на ул. „Георги Бенковски“ е изградена акустична сцена.

За първи път в България на една от сцените, на която ще е концертът на кларнетиста Илиян Илиев  и маестро  Диян Чобанов от Държавна опера , ще се осигури лайф стрийм във фейсбук през цялата вечер, съобщи кметът на града Иван Тотев. По този начин, хората и да не са физически на фестивала, ще могат да следят какво се случва на сцената и в публичните пространства наблизо, допълни той.

Три са сцените, които ще осигуряват доброто настроение в рамките на фестивалната програма, като основната ще бъде „Ядрото“. Нина Николина и Калин Вельов ще вземат участие със своя проект „Пендара“. В съботната вечер публиката ще може да види „Крекхаус джем“ и „Кока Мас джас“ с Криста. По традиция неделя ще бъде етно вечерта на главната сцена, като ще започне с украинския етнопроект „Месечина“.

Един от организаторите Никола Сивков съобщи, че за по-голям простор и уют на квартала ще бъде затворен паркинга на улица „Златарска“, като мястото ще се използва за базара, който ще представя занаятчии от цялата страна.

Участниците на рок-сцената ще бъдат голяма изненада за публиката – в петък ще открие американската метъл-рок южняшка банда „The house of broken promises”, които ще зарадват доста от феновете на „Металика“. В събота програмата предвижда украинската банда „Синоптик“, а в неделя – Odd Crew и Battle ex. Участие ще вземат и млади рок банди. Фестивалът ще бъде закрит с проекта на акордеониста Петър Ралчев и приятели.

В рамките на „Капана фест“ ще има състезание на тема: „Обособяване на халите като културен мост между бъдещето и настоящето“. Проектът вече е започнат и ще бъде развит до 2019 година, като стените на сградата ще бъдат изрисувани със събития от българската история. Графитите ще изобразяват миналото на квартала и на сградата, както и самият „Куршум хан“, на чието място са построени Халите.

Във фестивалната програма са включени и спортни мероприятия под формата на игри с публиката, тренировки и други. На улица „Христо Дюкмекчиев“ ще има представления със съвременно танцово изкуство, скейтбордисти, уоркшопи, брейк танци, фънки, суинг с  участници от цялата страна.

 

Подобни статии

Top