Три истински сватби по време на операта „Любовен еликсир” на Античния театър

Три сватби на античния по време на любовен елексир

На 16 юли на Античен театър Пловдив три влюбени двойки ще кажат официално „ДА“ и ще разменят брачни халки в самото действие на операта „Любовен еликсир”! Чудесната идея е на режисьора Нина Найденова, която дълго време събира смелост да осъществи проекта. В сюжета на операта двама млади влюбени търсят кураж да признаят, че се обичат. Целта на екипа е да превърне спектакъла в истински празник на любовта.

След анонс във facebook желание да сключат истински брак заявиха близо 40 двойки като на среща бяха поканени 27 от тях. След попълване на анкетни карти и събеседване с режисьора и с психолог, бяха избрани три двойки, който желаят да изживеят незабравима сватба пред хилядна публика и с участието на целия състав на Операта.

Десислава Накова и Димитър Митев, Цветанка Кърджалийска и Владимир Гаголевичин, Преслава Златанова и Росен Христов ще си разменят брачни халки в присъствието на служебно лице от Дом на младоженците, докато оркестърът свири Сватбения марш , а хорът пее „Многая лета”.

Изнесеният ритуал, който ще е вплетен в самото действие на операта, е новост както за общинската администрация, така и за младоженците, които ще репетират редом до солистите Яница Нешева, Марк Фаулър, Петър Данаилов, Светлана Иванова и Евгений Арабджиев. Отправена е покана към кмета инж. Иван Тотев лично да бракосъчетае влюбените двойки.

Диригентът Диан Чобанов и хореографът Боряна Сечанова изявиха готовност да кумуват на младоженците, а художникът на костюмите Яна Дворецка трескаво подотвя допълнителни булчински рокли.

За тържеството на сцената е осигурено достатъчно количество „любовен еликсир”, както и редица изненади и подаръци за брачните двойки. От публиката на Античния театър се очаква да скандира „Горчиво” и бурно да аплодира изпълнителите и младите влюбени.

Спетакълът „Любовен еликсир” с истинска сватба на Античния театър е част от проргамата Opera Open Light на Държавна опера Пловдив. Билети се продават на касата в Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

Подобни статии

Top