Три катастрофи с пияни шофьори за денонощието в Пловдивско

Три катастрофи са били предизвикани от пияни шофьори вчера. В 4.15 часа в полицията в Раковски било съобщено за преобърнал се „Сеат” на булевард в града. На място било изяснено, че при движение с несъобразена скорост и загуба на контрол колата се блъснала последователно в бордюр и бетонен цветарник и се обърнала по таван.

При инцидента с леки наранявания е 26-годишен пътник от Раковски, който след медицински преглед е освободен за домашно лечение. Шофьорът Г.И. /27 г./, също от града, е с положителна алкохолна проба – 2,25 промила.
Около 11.10 часа на бул. „Санкт Петербург” в Пловдив настъпила катастрофа с материални щети – поради неспазена дистанция лек автомобил „Мицубиши” ударил лек автомобил „Волво”. Двамата участници в произшествието били тествани с дрегер за алкохол. 45-годишен пловдивчанин, който управлявал втората кола е с отрицателен резултат.

Техническото средство обаче отчело 1,76 промила при шофьора на „Мицубиши”-то, А.А. /27 г./ от Девин, който освен това е неправоспособен. Шест часа по-късно при подобна ситуация бил заловен и И.Д. /42 г./ от Калековец. На улица в споменатото село мъжът се движил с несъобразена скорост с лекия си автомобил „Фолксваген” и след като изгубил контрол ударил лек автомобил „Пежо”, управляван от негов 54-годишен съсед.

При отработване на катастрофата служители от РУ – Труд установили с дрегер, че И.Д. е седнал порядъчно почерпен зад волана, с 3,21 промила.
С полицейски заповеди тримата нарушители са задържани за 24 часа и срещу тях са образувани бързи производства.

Подобни статии

Top