Три начина да подсилиш либидото си

sex

Пребори се с липсата на желание за секс!

Когато връзката се развие и установи, често сексът остава на заден план. – Уморени сте, ядосани сте, или просто нямате енергия и желание и не ви се занимава. Но има няколко прости неща, които можеш да направиш, за да преодолееш мързела.

Имай предвид храненето

Може би си мислиш, че това, което ядеш няма ефект върху сексуалния ти живот, но правилното хранене и секса вървят ръка за ръка. Недостигът на енергия води до слаб сексуален живот, а енергията идва от храната. Колкото си по-уморена, толкова по-малко ти се прави секс. Храни се по малко, няколко пъти на ден, така че нито да си гладна, нито да си уморена.

Яж протеини, комплексни въглехидрати и плодове и зеленчуци. Добрите мазнини също са важни за хубавия секс. Мозъкът се храни с мазнини, а хората казват, че сексът започва от мозъка, затова го нахрани добре. Ядки, рибено масло, зехтин и кокосово масло, както и авокадо, са добра храна за мозъка.

Не се поддавай на стреса

Вероятно ако са те нервирали в офиса, изобщо няма и да се сетиш за секс. Стресът е един от основните убийци на либидото, от който се оплакват двойките. Имай това предвид и се опитай да намалиш стреса, за да подобриш сексуалния си живот.

Един от най-лесните начини е да не се тормозиш излишно за това какво е било вчера, или ще бъде утре. Бъди тук и сега и ще ти е много по-лесно да си в настроение за чудесен секс.

Спортувай с партньора си

Искаш ли страхотен секс тази вечер? Изпотете се! Вместо да идеш сама на фитнес, идете двамата заедно. Или потичайте или карайте колело в парка. Не само ще ви бъде по-забавно и ще прекарате време заедно, но и ще подобрите сексуалния си живот. Физическите упражнения повишават нивото на ендорфините – хромоните на щастието – което пък повишава вероятността да ти се иска да правиш секс.

Източник: cosmopolitan.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top