Три обвинения срещу дрогирания шофьор от Аджисана - DC news

Три обвинения срещу дрогирания шофьор от Аджисана

Три обвинения срещу дрогирания шофьор от Аджисана

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна три обвинения срещу 26-годишния Орхан Яшаров, който вчера по обяд беше гонен от полицаи из центъра на Пловдив.

Най-тежкото от тях е хулиганство, като текстът от Наказателния кодекс, по който е обвинен шофьорът-беглец, предвижда до 5 години затвор. С прокурорско постановление Яшаров е задържан за 72 часа в ареста.

Комбинация от амфетамини и още един наркотик е отчело техническото средство, което са използвали полицаите, за да установят дали Орхан Яшаров е дрогиран, научи ДСТВ. Младежът, заради който вчера централните улици на Пловдив заприличаха на сцена от американски екшън, е дал кръвна проба, която ще покаже какъв точно е бил съставът на наркотика. Освен обвинението в едро хулиганство, срещу Орхан има още две.

По случая е образувано бързо производство, но ако работата по него продължи повече от три дни, срещу Орхан Яшаров ще бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Назначени са всички възможни експертизи понастоящем – съдебно-медицинска експертиза на пострадалите лица, автооценителна експертиза за причинените щети по няколко превозни средства, които са участвали в пътния инцидент, автотехническа експертиза, която трябва да изясни причините за ПТП, обясни зам. окръжният прокурор Галин Гаврилов.

Яшаров беше задържан вчера, след като влязъл в забранена улица в „Капана“, но не спрял на полицейска стоп палка и избягал. Полицаите го подгонили по пловдивските улици и успели да го задържат на бул. „Христо Ботев“. На няколко пъти преди това беглецът се опитал да изблъска от платното патрулната кола, като накрая се стигнало до стрелба и сблъсък в близост до кръстовището на Сточна гара. При удара са пострадали двамата униформени, като единият е с натъртвания по тялото и главата, а другият е бил прегледан и освободен, но впоследствие отново се е върнал в Университетска болница и е приет за лечение. Орхан Яшаров е осъждан като непълнолетен, съобщиха още от прокуратурата.

 

Подобни статии

Top