Три фирми с интерес към бившия Детмаг в Пловдив

Общината взима 60 процента от Детмаг Пловдив

Три фирми са заявили инвеститорски интерес към сградата на бившия Детмаг в Пловдив. Те са готови да наемат общинската част в обекта, като предложенията за месечен наем достигат до 20 хиляди лева на месец. Фирмите са чуждестранни и имат представителни магазини в града.

Месечният наем на имота може да достигне между 15 и 18 хил. лв. за 1000 кв. метра. За същата квадратура обаче, според общинските наредби, сумата за тази градска част би трябвало да бъде 10 хил. лв. Затова на сесията на Общинския съвет на 11 септември кметът ще внесе предложение да се преразгледа цената за отдаване под наем на обекта.

Кметът Иван Тотев обясни, че ще предложи на съветниците да се запознаят с цената, за да не стане така, че да гласуват по-ниска наемна цена от предложената в инвестиционното намерение.

Сградата на магазин „Снежанка” стои неизползваема повече от 20 години. В началото на 2014-та общината, която притежава 60% от Детмаг, и 35 реститути се споразумяха за подялбата на емблематичния обект.

20 години с наеми в такива номинални стойности или подобни на тези са много пари, които не са постъпили в общинския бюджет, посочи Тотев.

След като общината спази своето задължение да почисти сградата и да направи необходимото разделение, започна и ремонт на фасадата.

 

Подобни статии

Top