Трогателна история на абитуриент, изоставен от съучениците си (СНИМКИ)

Стотици хора се впечатлиха от историята на абитуриента Кристиян, който тръгна с метро в дъжда, за да стигне навреме за една от най-важните вечери в живота си. Изоставен от съучениците си, които така и не успели да намерят едно свободно място в лъскавите си коли, зрелостникът решава да се качи в метрото.

Историята разказва Весна Видева, станала неволен свидетел на случката и без да се колебае решила да помогне на Кристиян.  Публикуваме текста й без редакторска намеса:

Бал 24.05.2016г. Наблюдаваме момчето със светло синият костюм. Чудех се дали да пиша, но съм доста огорчена и разочарована, затова реших да споделя какво се случи. Пред блока ни се „изсипа“ цял клас абитуриентите с луксозни коли, джипове, лимузини, коя от коя по-луксозна.

Всичко беше хубаво, хората се забавляваха, брояха от 1 до 12 , абе всичко както си му е реда. Заваля и се скрих под козирката, целият клас вече беше в апартамента на съседката ми/тяхната класна, когато пристигна пеша закъснялото момче със светло синият костюм.

Отворихме му входната врата, казахме му къде да се качи,той благодари и приключихме. Добре де, стана време да тръгват към хотела, излизат всички, качват си се по колите….и си заминават.

Изпращам ги аз като типичната клюкарка, и виждам отново момчето със синият костюм да ходи пеша по улицата надолу. Питам съседа ми, далече ли е паркирал човека който го кара, при което чувам отговор който ме шашна, стъписа. “ Ами не, той е пеша, отива към метрото.“

Викам……МОЛЯ?!? От там газззз към нас, оставям кучето си, грабвам ключовете от колата и с 300….да го догоня. Намерих го, тъкмо щеше да пресича, почнах да бибиткам, отварям вратата викам : “ Влизай, днеска си с мене“. Къде се намира хотела??

Момчето влезе притеснено, ами хотела е след Хемус по бул. Черни връх….викам добре. Аз карам, Вие ще ме упътвате. Тръгнахме и питам, защо не питахте дали някой не може да Ви вземе с тях? Ами питах ги, всички ми отказаха. В едната кола били само момичета, в другата класната, а другите ми казаха : “ Бегай от тука бе, разкарай се“. Ейййй викам да няма места, а тази лимузина???

А другите джипове, как пък едно място не се намери??? Как може да са толкова озлобени и егоистични??? И той вика, ами не можем да ги съдим, такива са, каквито са си и се усмихна. За момент се замислих, как са го изпратили горките му родители,тихо кротко с метрото….без обичайното бибиткане, балони,броене….та той нямаше дори чадър. Добре, че спря да вали. Само защото момчето не се държеше като другит :Просташки,грубо,невъзпитано и защото беше свит, срамежлив и притеснителен,никой не го покани в колите си които бяха взели “ Под наем“, нали се сещаш… големите гъзари. Та хвана ме яд на днешната младеж, как само го отбягваха…….и к’во като е по-беден?

Аз пък си му бях дама на бала и си го закарах до хотела! През цялото време ми благодареше….миличкият. Почувствах се щастлива, че макар и с малко съм помогнала. Тези с които е учил толкова години се направиха,че не го познават,а аз която дори не го познавах,се радвам,че се запознах с такава чиста душа, с такова възпитано момче. Колко заслепени са хората…. 

Спасихте от дъжда – вашите скъпи дрехи,прически,грим и обувки, но оставихте момчето да ходи пеша към метрото, валейки го дъжд, ходейки с наведена глава в един от уж най-щастливите му дни, неговият бал. Поздравявам те Кристияне, че не свали усмивката от лицето си….нито веднъж.  Честито завършване и успех! 

Снимки: Фейсбук

Подобни статии

Един коментар

  1. Ачо написа:

    Да си жива и здрава Весна честно ме разплака радвам се че има хора като теб.А тез гъзари са ми ясни кво става с тях после

Top