Тролейбусни жици паднаха на Централна гара, удариха жена (СНИМКИ)

Падна тролейбусната мрежа до Централна гара

Жици от тролейбусната мрежа паднаха до Централната жп гара в Пловдив. При инцидента е пострадала 59-годишна жена, която е стояла на спирката. Товарен автомобил с пловдивска регистрация е превозвал върху платформа багер, който закачил жиците.

Ами какво се случи – жиците са увиснали и ги закачих, това е, ядосваше се шофьорът на камиона Николай Илиев, докато оправяше платформата, за да свали багера. По думите му превозваният от него товар не бил едрогабаритен.

Не е вярно, едрогабаритен е, с просто око се вижда, категоричен беше зам.-кметът Александър Държиков, който дойде на място да огледа пораженията. Според мен с този едрогабаритен товар по силата на всички закони и Наредба 11 е трябвало да обиколят, да измерят височината, да се иска разрешение и да не се движи така. Защото това можеше да не е контактна жица, а кабел с високо напрежение.

Жиците били скъсани около 13 часа.  Според очевидци  контактната мрежа паднала върху такситата и автомобилите, спрели на спирката на Централна гара. Проводниците ожулили колите и ударили 59-годишната пловдивчанка, която чакала автобус на гарата.

Жената падна на земята, тъкмо се изправи и пак падна, дойде линейка.., разказа проф. Милко Матеев, който потресен пиеше вода на една от масичките на гарата.

От Центъра за спешна медицинска помощ съобщиха за DCNEWS, че жената е била ударена по главата от  скъсан проводник и имала рана. Екипът на линейката й предложил да бъде хоспитализирана, но тя отказала.

Извикаха ни и ни казаха, че на Централна гара е паднала мрежата. Мрежата е 4-метрова, не е била увиснала от жегата, все пак не е толкова горещо, обясни Стоян Арсенов, дежурен оператор в Градски транспорт.

Повикахме екип на обявената в несъстоятелност фирма, за да обезопаси районът и сега с това ще се занимаваме, обясни и зам.-кметът Държиков. Той припомни, че общината многократно е настоявала контактната мрежа в града да бъде отстранена, но няма резултат.

В момента екипи на Градски транспорт обезопасяват периметъра, а движението се извършва в две ленти.

Подобен инцидент имаше и през 2012г. в района на колелото на Централна гара. Тогава при скъсване на жиците 42-годишна жена загина на място от камшичен удар.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top