Тръгва дело за смяна на синдика на „Градски транспорт“

С изслушване на синдика на „Градски транспорт“ АД Красимир Иванов стартира поредното дело, свързано този път със смяната му.  Общината заедно с още четирима кредитори на фирмата настоява съдът да отстрани синдика, заради забавянето на процедурите за удовлетворяване на кредиторите.

Пред DCNEWS главният юрист Илиян Иванов на общината обяви, че ако синдикът не бъде отстранен, това ще застраши интересите на общината.

Юристът припомни, че Окръжният съд е отменил като незаконосъобразна сделката, сключена от Ангел Батаклиев за продажба на тролейбусната мрежа в Пловдив на друга от своите фирми. По този начин контактната мрежа се връща на „Градски транспорт“, а това дава възможност тя да бъде продадена и кредиторите удовлетворени, коментира Иванов.

Община Пловдив е сред основните кредитори на бившия градски превозвач. Тя има да си връща над 200 хиляди лева.  Други 1,5 млн. лв. чака общината и от делото за обявяване в несъстоятелност на „Транс сити“ – другата фирма на Батаклиев, чрез която той приватизира „Градски транспорт“.

 

 

 

Подобни статии

Top