Тръгва ли си „Кралят на клошарите“ от „Васил Априлов“? (СНИМКИ И ВИДЕО)

Разчистиха окончателно терена, на който „живееше“ повече от 8-10 години „Кралят на клошарите“ Душко. От няколко дни строителна фирма, наета от администрацията на район „Централен“ влезе в мястото, обитавано от бездомника и го подготвя за паркинг с около 20 паркоместа.

Разширяват паркинг в „Централен“

„Решихме да хигиенизираме тази зона, която се състои от три терена – два общински и един частен. Срещнахме се със собствениците на частния терен и се споразумяхме се да използваме мястото, докато те реализират техните инвестиционни намерения. Ясно заявихме, че е добре паркингът там да бъде разширен, тъй като в квартала има голяма нужда от паркоместа. По този начин цялата тази мизерия ще бъде почистена оттам и ще се създадат паркоместа за живущите в района, които ще паркират безплатно. И мисля, че това е едно елегантно решение на казуса с Душко“, поясни за DCNEWS кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

По думите му до този момент от мястото са изринати над 8 камиона боклуци. Площадката е разчистена и е подготвена за насип от баластра, върху който ще паркират колите.

Днес бе съборена и полуразрушената постройка, в която в лошо време се приютяваше Душко и неговите приятели-клошари. „Ако ни стигнат средствата строителните отпадъци ще бъдат изнесени оттам. Така няма да има предпоставка той да живее там“, допълни Стаменов.

Той съобщи, че многократно в района са получавали сигнали от живеещите наоколо, че Душко, който има законен газов пистолет, произвежда изстрели след почерпки с приятелите си и стряска хората.

„Това са нормални работещи хора, които след работа искат да си отворят прозореца и да не слушат пиянските изблици на самонастанили се, нито да се притесняват, че някой може да ги застреля, нито миризмите и бълхите, които се въдят там, са им приятни. Смятам, че е наше задължение да се погрижим за обикновените хора, които си плащат данъците и се трудят. А за самонастанилите се – има институции, ангажиментът им е да им предложим да бъдат настанени“, подчерта кметът на „Централен“.

Той разказа, че още през пролетта на „Краля“ е даден срок, за да се изнесе оттам. „Отидох, разговарях лично с него, като той пое ангажимент да си намери друго място, за да бъде решен въпроса. Чисто човешки му повярвах. След два дни направи едни демонстрации със заливане с бензин и, че ще се пали. Което е ясен знак, че не е човек на който думата му тежи. Зимните месеци в студа изпратих служители на администрацията, обиколиха всички хора, които нямат покрив над главата си, като им предложиха да ги настанят в приют. Само двама души пожелаха, останалите, включително и той отказаха. Явно при него това е състояние на духа и не желае да живее в такова заведение“, коментира Георги Стаменов.

DCNEWS вече ви разказа историята на „Краля на клошарите“ Душко Абаджиев. Вижте повече във видеото:

 

Подобни статии

Top