Туристи от цял свят пишат „История Славянобългарска“ в Замъка в Равадиново

В първия ден на Великденските празници най-големият новопостроен замък в Европа – „Влюбен във вятъра“ възражда мисията на силния български дух, създател на днешната цивилизация. В параклиса  на Замъка до олтара, под звуците на старинна музика, всеки посетител ще може да се пренесе в славната епоха на Паисий, като изпълни неговата заръка и препише няколко реда от създадената от него „История Славянобългарска”.

Поредната родолюбива идея на собственика на Замъка цели да достигне до сърцата и душите на всеки българин или чужденец, съобщава ВИП Комюникейшън.

Инициативата има намерение да възроди пламъка на патриотизма сред българите, а също да запознае многобройните гости от чужбина със славната и героична история на предците ни.

„Твърде много обикнах българския род и отечество и много труд употребих да събирам от различни книги и истории, докато събрах и обединих историята на българския род в тази книжчица за ваша полза и похвала. Написах я за вас, които обичате соя род и българското отечество и обичате да знаете своя род и език”

Паисий Хилендарски 
1722 – 1773

Подобни статии

Top