Туроператори от 17 държави се срещат в Пловдив

Пловдив е домакин на седмата Международна среща за туризъм, която започва от днес и ще продължи до събота. В нея се включват представители на туристическия бранш и медиите от повече от 90 компании и над 17 държави.

Официалното откриване на срещата ще се състои на 26 ноември – утре от 09:15 ч. в зала „Проф. Арх. Йолов” на хотел „Рамада Пловдив Тримонциум”.

Международният форум за туризъм стартира за първи път през есента на 2012 г. и с всяко следващо издание увеличава своя престиж на високо професионално и полезно събитие, което дава все по-добри резултати.

Една от основните цели на Международната среща е представянето на Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация за чуждестранните участници, които посещават България и града ни за първи път.

Важен акцент в програмата на събитието е да бъдат презентирани най-новите туристически обекти, атракции и подобрения на инфраструктурата в Пловдив – сред тях са многофункционалната спортна зала „Колодрума“, арт – квартал „Капана“, „Пеещите фонтани“, Природонаучния музей, с първия в страната планетариум с 3D.

Международната среща за туризъм е един успешен проект, който води до устойчив ръст на потока от чужди туристи, отчитайки над 10% увеличение на приходите в сравнение с предходната година. Според изнесените данни на НСИ, общото увеличение на реализираните нощувки е 8%.

Успешно работи и онлайн платформата на МСТ, където може да се види цялата информация за събитието, както и да се направи регистрация.

В програмата на VII Международна среща за туризъм е включено и посещение на седмото издание на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната – фестивалът „Дефиле на младото вино“, който ще бъде открит на 27 ноември 2015 г., в 14 часа на Лапидариума в Стария град.

Подобни статии

Top