Туроператори от 20 държави се срещат в Пловдив

Туроператори от над 20 държави пристигат в Пловдив за  VIII-та Международна среща за туризъм, която ще се проведе от 20 до 23 април. За първи път форумът стартира през есента на 2012-та година и с всяко следващо издание увеличава своя престиж. Дни преди началото на форума той получи наградата за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм“ в Националния конкурс „Read & Travel” („Чети и пътувай”) във Велико Търново, съобщи днес зам.-кметът по култура Амелия Гешева. Така срещата на туроператорите се нареди веднага след събора в Рожен, който спечели първата награда в категорията.

Официалното откриване на международния туристически форум ще бъде на 21 април от 09.15 ч. в Парк Хотел Пловдив. В него ще се включат представители на 20 държави, от над 70 компании. Това са фирми и организации от туристическия бранш от Австрия, България, Германия, Турция, Косово, Швеция, Япония, Гърция, Румъния, Словакия, Италия, Македония, Малта, Англия, Мароко, Сърбия и Дубай и за пръв път – от Швеция, Япония и Косово.

По традиция една от основните цели на Международната среща е представянето на Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация за чуждестранните участници, които посещават България и град Пловдив за първи път. Акцент в програмата на събитието тази година ще бъде популяризирането на Природонаучния музей, с първия в страната 3D планетариум. Идеята е музеят да бъде включен в пакетите на туроператорите, които водят туристи в града под тепетата. Ще бъдат представени също и най-новите туристически обекти, атракции и подобрения на инфраструктурата в Пловдив – многофункционалната спортна зала „Колодрума“, квартала на творческите индустрии „Капана“, „Пеещите фонтани“ и др., уточни Амелия Гешева.

Друг приоритет в предстоящия форум е участниците да имат възможността да се запознаят помежду си, да създадат лични контакти, да обменят полезен опит и да поставят основните на бъдеща съвместна дейност. Това е целта на работните срещи B2B, организирани през втория ден, които предоставят възможност за директен контакт с потенциални партньори.

 

Подобни статии

Top