Турският шофьор, прегазил 6-годишния Юлиян в Паничерево, обжалва ареста си

Турският шофьор Ариф Йозкан, който на 6 април прегази с тира си 6-годишния Юлиян Генов в старозагорското село Паничерево, обжалва наложената му от Старозагорския окръжен съд мярка за неотклонение „Задържане под стража“ пред Апелативния съд в Пловдив.

Срещу 35-годишния Йозкан е повдигнато обвинение за това, че на 6 април 2016 г., около 12.35 ч. в с. Паничерево, при управление на товарен автомобил с прикачено към него ремарке, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 6-годишния Юлиян Генов.

Старозагорският окръжен съд остави в ареста тираджията с аргумента, че той няма постоянен адрес в България, а като международен шофьор може да използва възможностите на професията си, за да се укрие и избяга от българското правосъдие.

Припомняме, че трагедията се разигра на 6 април към 12.35 часа на международния път Свиленград-Русе, който преминава пред центъра на казанлъшкото село Паничерево. След като се разчу за смъртта на Юлиян, група роми се опитаха да линчуват шофьора, който бе спасен от селския полицай. Побеснялата тълпа обаче изпочупи камиона – за погрома над него Районната прокуратура в Казанлък води отделно разследване.

Снимка: 24 часа

 

Подобни статии

Top