Турски отбори набелязаха Куфуети и Нелсън от Ботев

Нападателите на Ботев (Пловдив) Рихави Кифуети и Грегъри Нелсън ще бъдат активно наблюдавани от мениджъри на турски отбори по време на лагера на отбора в курорта Анталия от 19 януари до 12 февруари и най-вече по време на участието им в контролните мачове на „жълто-черния“ тим в тях, съобщава БТА.

Двамата футболисти предизвикват най-сериозен интерес в отбори от южната ни съседка. Новите шефове на Ботев обаче на този етап не смятат да водят преговори за играчите си. Нападателите влизат в плановете на старши треньора Николай Костов не само за пролетния полусезон на „А“ група, но и за следващия сезон.

Конгоанецът с фрeнски паспорт Рихави Кифуети има договор с Ботев до лятото на 2017 година и по-лесно ще бъде задържан. В разлика от него контрактът на Грегъри Нелсън с „жълто-черните“ изтича през лятото на настоящата година. Шефовете на Ботев вече преговаряха с него за удължаване на контракта му, но до споразумение не се стигна.

Очаква се след края на лагера в Анталия Грегъри Нелсън да получи нова оферта за удължаване на договора си с подобрени финансови параметри. В случай че не се стигне до разбирателство, нападателят става свободен агент след края на първенството.

Първата тренировка на Ботев за 2016 г. е насрочена за 7 януари (четвъртък) от 14:00 часа на клубната база в Коматево. Преди това, на пети и шести януари, играчите ще минат през традиционните медицински прегледи.

Подобни статии

Top