Турция отмъщава! Сравни със земята кюрдските зони в Сирия! (СНИМКИ И ВИДЕО)

12421802_1719664358249954_1336824630_n

Турската армия бомбардира интензивно контролирани от кюрдите райони в Северна Сирия, предаде Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).

Нападението е започнало преди повече от пет часа и продължава, отбеляза базираната във Великобритания неправителствена организация, която разполага с широка мрежа от информатори в Сирия.

„Турция бомбардира кюрдски зони в северната (част на провинция) Алепо, в най-мощната си атака срещу тези зони, откакто започна да бомбардира кюрдските позиции преди няколко дни“, посочи СЦНПЧ.

Директорът на организацията Рами Абдел Рахман уточни пред АФП, че турските удари са насочени не само срещу наскоро превзетите от кюрдските сили райони в Северна Сирия, но и техния бастион Африн.

Напредването на кюрдските Сили за защита на народа (СЗН), които са поддържани по въздух от Русия, безпокои Турция, която ги бомбардира от събота. Наскоро СЗН превзе няколко селища, контролирани досега от бунтовниците, в северната част на провинция Алепо, недалеч от турската граница.

Турция удари за първи път Африн вчера. При бомбардировките са били убити двама и ранени 28 цивилни, съобщи директорът на СЦНПЧ.

Снимки: dw. com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top