Търговският регистър заличи Боби Михайлов и вписа Михаил Касабов като президент на БФС

Чeтирима членове на Изпълкома обаче обжалват решението пред СГС, Бербатов и Градев готвят нови протести

Борислав Михайлов вече не е президент на Българския футболен съюз. Михаил Касабов официално беше вписан от Търговския регистър като изпълняващ длъжността президент на футболната ни централа.

Това стана в 14:02 часа, а името на Михайлов беше заличено в Регистъра. Бившият вратар на националния отбор подаде оставка на 27 ноември 2023 година. След заседанието на изпълкома на 6 декември обаче от „Бояна“ отказваха Михайлов да бъде отписан, а Касабов вписан. Стигна се и до отказ за вписване на поканата за изборен конгрес. След обжалване в съда от страна на Михайлов СГС разпореди поканата за конгреса на 15 март да бъде вписана.

Това решение обаче не е окончателно, тъй като има входирани четири жалби срещу вписването на Касабов и изключително важно ще бъде становището на съдиите от Софийския градски съд. Членовете на Изпълкома – Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков, които само преди 45 дни гласуваха „за“ това Михаил Касабов да наследи Михайлов до предстоящия Конгрес, вече са на коренно противоположна позиция.

На ход са четирима съдии от Софийски градски съд – Нели Алексиева, Петя Георгиева, Весела Офицерска и Никола Чомпалов. 

Източник: БГНЕС