Търговци пред ВМИ: Оставаме без работа! (СНИМКИ)

Кметът Иван Тотев обяви, че дългоочакваната реконструкция на бул. „Васил Априлов“ започва от 5-ти октомври. Възловата пътна артерия ще бъде ремонтирана на етапи.

Градоначалникът също заяви, че ще бъдат премахнати търговските обекти от тротоара пред УМБАЛ „Св. Георги”. На тяхно място ще бъдат изградени паркинг, велоалеи и нови тротоари.

Търговците пред болничното заведение  са недоволни, защото по този начин бизнесът им загива. Собственик на два обекта за бързо хранене коментира, че дава работа на 4 човека.

45-годишният търговец не може да гарантира, че ще продължи да осигурява заетост на персонала си след затварянето на павилионите.

„Общината изобщо не мисли за нас. Защо не направиха 5 или 6 еднакви павилиона и да ги пуснат под наем. Тук има 5000 човека студенти, отделно болница. Кой ще обслужва тези хора? Къде ще се хранят?“, пита собственикът.

60-годишната Цветана Манджукова от 5 години продава вестници на тротоара до пешеходния светофар на булеварда. Жената споделя, че получава по 100 лв. месечно. Живее сама и често взима заеми, за да покрие месечните сметки за режийни разходи.

„Много от хората тук ще останат без работа. Дано да има места, където да ги преместят”, коментира ситуацията възрастната жена.

Други продавачи, които ще си търсят работа след няколко месеца, определят като „пълна глупост“ изграждането на велоалея в района.

Подобни статии

Top