Тържество за Хелоуин в детската хирургия - DC news

Тържество за Хелоуин в детската хирургия

Празниците са най-хубавото нещо за децата. Те провокират у тях хубави емоции, което е най-доброто в една среда, където много от нещата са свързани с болка и страдание. Това каза началникът на клиниката по детска хирургия към Университетската болница в Пловдив проф. д-р Пенка Стефанова минути преди да започне тържеството по случай Хелоуин.

Инициатори на празника в Клиниката по детска хирургия са чуждестранните студенти. Получават разрешение от проф.Стефанова и организират парти за малчуганите с огромно удоволствие, всеки спомняйки си колко много се е забавлявал като малък.

Навсякъде по света децата са еднакви. Те обичат празниците и лудориите, а смеха и забавата са и терапия, категорична е проф. Пенка Стефанова. Затова с огромно удоволствие е приела предложението на студентите.

Маскирани малчуганите щастливо размахваха балони, наистина забравили, че са в болница. Доволни бяха и родителите, за миг загърбили страха и болката, че след минути детето им ще бъде оперирано.

На празник като на празник – забава, веселие и голяма торта, която проф. Стефанова разряза с помощта на малчуганите. Хапнаха всички, на които не им предстоеше операция.

 

 

Подобни статии

Top