Търси се кръв за 16-годишното момиче с екстремното селфи

Търсят се кръводарители за 16-годишното момиче, настанено в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“. Това съобщиха от лечебното заведение.

Марияна е транспортирана в пловдивската университетска болница от Димитровград в събота, след като е попаднала под волтова дъга. Момичето е с 51% изгаряния, като по краката и лявата й ръка те са по-дълбоки. В момента състоянието й е стабилно, но все още има опасност за живота й, обясниха медиците. Тя е контактна, но има ретроградна амнезия и не помни нищо от инцидента.

Предстои операция, за която е необходимо преливане на кръв и кръвни продукти. От болницата призовават желаещите да помогнат на Марияна да дарят кръв, независимо от кръвната си група.

Доброволците могат да дарят кръв в Районния център по трансфузионна хематология на бул. „България“ № 234 Б и в РЦТХ в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ №66, като съобщят, че дарената кръв е в полза на 16-годишната Марияна, която се намира в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“.

Подобни статии

Top