Търсят евросредства за стадион „Шипка“ в Асеновград (СНИМКИ И ВИДЕО)

11830911_10204253819736663_1974795344_n

Община Асеновград ще търси евро средства за мащабен ремонт на градския стадион „Шипка“. В момента спортното съоръжение има запуснат вид, въпреки че градската управа е вложила 50 хиляди лева за частична реконструкция на трибуните.

В горещия августовски ден спортното съоръжение беше пусто, а пистите и голяма част от трибуните изглеждаха така, сякаш не са ползвани с години. Живеещите в околните сгради асеновградчани често разхождат кучетата си на затревения терен, въпреки забраната за това.

Неколкократно сме поставяли табели, че е забранено разхождането на кучета в района на стадиона, за съжаление стопаните на кучета използват това място за разхождане на кучета, табелите многократно за били чупени, открадвани, посочи кметът Емил Караиванов.

Той припомни, че тази година в общинската инвестиционна програма бяха заложени 50 хиляди лева за частичен ремонт. С парите бяха подменени седалките на два сектора от трибуните. Предстои обектът да бъде приет от общинските строителни специалисти.

Ще бъдат изработени и проекти и надявам се да имаме възможност да кандидатстваме по програма „Региони в растеж“ за да се финансира цялостно реновиране на стадиона, допълни Караиванов.

Освен стадиона, тази година общината ремонтира също покрива на спортната зала „Асеновец“. За нея е изготвен и внесен проект за саниране на стойност 260 000 лева.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top