Търсят наемател за „Конюшните на царя“ (СНИМКИ)

koniushnia (3)

„Конюшните на царя“ ще бъдат отдадени под наем. Общината подготвя тръжна процедура за откритата сцена, чиято концесия изтече в началото на тази година.

Предстои да бъде избран наемател, който ще трябва да поддържа и тоалетните на ул. „Съборна“ в Стария град. Те ще трябва да бъдат спретнати, чисти и задължително отключени, тъй като много посетители на резервата се оплакваха, че нужниците винаги досега са били заключени. „Това бе един от проблемите с концесията“, посочи днес кметът Иван Тотев.

„Изваждаме зоната на археологическите разкопки, която досега беше в рамките на обекта. Там се намира една от южните кули на крепостната стена. Тя ще бъде предадена за управление на ОП „Старинен Пловдив““, допълни градоначалникът.

Под наем ще бъдат дадени само сцената и търговската част на обекта, като наемателят ще го ползва през цялата година. През следващите седмици ще бъде подготвена тръжната процедура, като наддаването ще тръгне от 640 лева за месец, а наемателят ще плаща сумата и през зимните месеци. Срокът на отдаване според наредбата е 5 години, припомни Тотев.

Досега „Конюшните на царя“ се стопанисваха на концесия от писателя Александър Секулов.

Общината подготвя процедура и за басейн „Нептун“.  Търгът там ще стартира от 3000-3500 лева, допълни кметът.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top