Търсят най-добрия млад краевед в Асеновград

Градската библиотека  в Асеновград постави началото на три инициативи, които да ангажират младите хора в града. Децата ще бъдат провокирани  да пишат за своето родословно дърво и родния си край в конкурса „Млад краевед”.

В края на годината пък малчуганът, прочел най-много книги от фонда на библиотеката ще получи приза „Малък читател на годината”. Любителите на фотографията ще могат да  покажат най-интересните и забавни моменти от своята лятна ваканция във фотоконкурса „Ваканция, мой град, моя родина”.

От днес децата на Асеновград могат да се включат в приключението като осъзнаят, че библиотека не е само място за четете, но и за приятни занимания с приятели. Над 70 млади хора стават част от „Ваканция в библиотеката”, която се организира за шеста година.

Всеки вторник и четвъртък децата ще  изработват хартиени модели, оригами, ще четат заедно приказки, ще слушат любими песни, ще участват  в различни презентации.И тази година  сами ще изберат най-добрите танцьори, художници и певци сред тях в надпреварата „Гласът на публиката”.

„Ваканция в библиотеката” ще продължи до средата на месец септември.

Подобни статии

Top