Търсят най-добрия млад предприемач в Пловдив

За седма поредна година стартира конкурсът „Най-добър млад предприемач на град Пловдив”. Началото беше дадено със среща на заместник-кмета по „Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков със студенти от Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ).

Според правилата и условията за участие всеки жител на Пловдив между 18 и 33 години може да кандидатства само с един проект, в който накратко да опише своя бизнес план, като не трябва да надвишава 25 страници.

„Община Пловдив е единствената, която организира такъв конкурс и то за 7-ма поредна година. С провеждането му ние даваме шанс на младите хора в Пловдив да реализират своите добри бизнес идеи”, обясни накратко Георги Титюков.

„Практиката показва, че нашата подкрепа осигурява реализация на онези инициативни младежи, които имат виждане за своето бъдеще и знаят как да го направят. Тук идва нашата роля да ги подпомогнем финансово за това”, сподели още той.

И тази година е предвидено да има награден фонд , като за спечелилия I-во място той е – 7000 лева, за II-ро – 4000 лева, а за двете III-ти места са предвидени по 2000 лева. За най-младия участник, представен от ВУСИ, е осигурена парична награда на стойност 1000 лева от самото висше учебно заведение.

Съставът на комисията, която оценява идеите, включва представители на Община Пловдив, журналисти, членове на студентски и академични съвети, експерти от IT сектора.

„През последните години наблюдаваме тенденция, според която бизнес плановете, които кандидатстват в конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив”, стават все по-интересни и атрактивни”, заяви Титюков.

Датата, до която желаещите могат да кандидатстват със своите бизнес  идеи, е 22 януари 2016г.

Днешната среща е първата от поредица информационни инициативи, като предстоят още и със студенти от останалите висшите учебни заведения в Пловдив, както и с ученици от Националната търговска гимназия.

Повече информация за конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив” може да видите, публикувана на сайта на Община Пловдив в категория „Спорт и младежи”:

Подобни статии

Top