Търсят строители да санират 54 блока в Пловдив за 45,5 млн.лв.

Община Пловдив обяви обществената поръчка за санирането на 54-те панелки в Пловдив по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки. Сградите ще бъдат санирани напълно безплатно за живеещите в тях.

Техническите паспорти на сградите са изготвени, блоковете са обследвани, остава да се изберат фирми, които ще направят проекти и ще ги изпълнят, съобщи преди време зам.-кметът по общинска собственост инж. Димитър Кацарски.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е близо 45,5 милиона лева. Тя е разделена в 54 обособени позиции, като за всяка сграда ще се избира отделен изпълнител.

Най-ниската прогнозна цена за сграда е 275 934 лева – за блок в „Тракия“, а най-високата – 1 692 432 лева за панелен блок с 6 входа на ул. „Победа“ в „Северен“.

Най-много сгради – 16, ще бъдат санирани в пловдивския район „Южен“, става ясно от обявената обществена поръчка. С един по-малко – 15, ще са блоковете, които ще бъдат обновени в „Западен“. По 7 панелки ще бъдат ремонтирани в „Тракия“ и „Северен“, а в „Източен“ са одобрени и обследвани 8 сгради. По-голямата част от тях – 6, са в Столипиново, става ясно от обявените обособени позиции.

В центъра по безплатната правителствена програма ще бъде санирана само една сграда. Тя се намира на ул. „Леонардо да Винчи“ и е 12-етажна.

Максимум до двама кандидати на обособена позиция очакват от общината за конкурсите. Крайният срок за подаване на офертите е 9 август. На 10 август в 8.30 ч. в общината ще бъдат отворени документите.

Срокът на обществената поръчка е 160 дни. Критерият с най-голяма тежест, по която ще се избират строителните фирми, които ще извършат ремонтите, е цената, а в нея се включва и строителният надзор.

На снимката: Блок на ул. „Леонардо да Винчи“ в „Централен“, който подлежи на саниране
Снимка: Google

Подобни статии

Top