Тютюневи складове се превръщат в арт квартал

Местната администрация се заема с преобразяването на ул. „Иван Вазов“ и района на старите Тютюневи складове. Как ще стане това, ще кажат самите пловдивчани, които ще бъдат разпитани за своята визия и за предпочитанията си за вида на района.

След като по този начин общината преобрази квартал „Капана“, следващата цел са околностите на „Иван Вазов“. Задачата за допитването е поставена на Фондация Пловдив 2019, тъй като пространството ще се преобрази в полза на домакинството на града за Европейска столица на културата.

Под тепетата пристигна и основният консултант на подготовката ни за столица – професор Оливър Шайт, който ще ни консултира за предстоящия предварителен мониторинг в Брюксел.

Екипът на фондация „Пловдив 2019“ е в усилена подготовка за срещата с международното жури към Европейската комисия в Брюксел на 16 септември. Това е първата подобна среща и на нея градът трябва да покаже какво е извършил до момента и най-важното – че има ясна визия какви са следващите стъпки.

Домакинството на Пловдив през 2019-та е голям шанс за градското развитие, един мотор за редица дейности, отбеляза кметът Иван Тотев. Той подчерта, че управленческият екип е изпълнен със самочуствие, че знае как да променя Пловдив.

Днес в тази посока бе открита нова тема – как да се промени улица „Иван Вазов“ и района на Тютюневите складове.

Собствеността на всички имоти в зоната вече е установена напълно. Ясно е, че на 100% те са частни, но общината вече има опит за промяна на такива пространства и е показала, че това не е проблем, подчерта градоначалникът.

Снимка: freeplovdivtour.com

Подобни статии

Top