Убиецът на Асенчо в затвора до края на живота си

Irhan kamburov

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на окръжните магистрати, с която Ирхан Камбур беше осъден за убийството на 3-годишния Асенчо на доживотен затвор без право на замяна при първоначален специален режим.

Той беше признат за виновен в това, че в през април 2013 година, умишлено умъртвил по особено жесток начин детето.

Ирхан Камбур живеел на семейни начала със сестрата на пострадалото момче Дияна Инджева. При тях живеела и майката на Дияна – Мария Инджева заедно с синовете си Пламен, Мохамед и Асен. Мохамед и Асен били малолетни и грижи за тях полагала сестра им Дияна.

Тригодишният Асенчо не можел да говори и често се изпускал. Затова се налагало Дияна Инджева редовно да му пере дрехите и да го почиства. Постоянните грижи, които създавало момченцето  карали Ирхан да бие него и сестра му Дияна.

На 10.04.2013 г. Асенчо отново се наакал и Камбур го пребил до смърт, нанасяйки удари с юмруци в областта на главата и тялото на детето. Той удрял главата на детето в стената и пода, докато то спряло да диша. Сестрата също била пребита от Ирхан. След това той скрил телцето на детето в гардероб. На другия ден сложил тялото в чувал и го изхвърлил на брега на Марица до купчина с боклуци. После убиецът казал на майката на момченцето, че е отвлечено в района на кв.”Столипиново”. Двамата подали сигнал в полицията.

В хода на разследването, сестрата Дияна разказала на полицаите, че брат й е малтретиран и убит от Иркан и че след това той е изхвърлил трупа на детето.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top