Убиецът на хубавата Милена отива на съд

28-годишният Илиян Рангелов, който уби минути преди полунощ на 28 декември, миналата година,  приятелката си Милена Динова, сяда на подсъдимата скамейка. Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу него за умишлено убийство.  Рангелов е обвинен в умишлено убийство, извършено с особена жестокост, уточняват от прокуратурата.

Годеникът е убиецът на хубавата Милена от Куртово Конаре

Илиян и 26-годишната Милена, били гаджета от 2014 година. През 2015 г. двамата заминали за четири месеца в Гърция, където живеели при майката на момичето. Илиян не работел, стоял в жилището, като често ревнувал приятелката си, която ходела на работа.

Когато двамата се прибрали в България, заживели заедно в Куртово Конаре. Милена работела във фирма за преработка на месо в Ново село,  а приятелят й ходел на работа в Пловдив. Двамата се сгодили през май 2015 г., като отношенията им, поне пред хората, били нормални, изразявали обич и привързаност. Понякога двамата се карали, най-вече заради проявяваната ревност един към друг, както и заради битовизми.

През  2016 г. конфликтите зачестили. Илиян ставал все по-ревнив, което довело до трайно влошаване на отношенията му с Милена. Повод за скандал станал и коментар под снимка на момичето в социалните мрежи, заради който обвиняемият се държал арогантно спрямо нея.

Убитата Милена от Куртово конаре имала ухажор

На 28 декември 2016 г. Илиян се върнал от работа и вечерта отишъл в заведение в Куртово Конаре. Там пил вино и се прибрал в дома си около 22.30 часа. Милена била вкъщи и си почивала в спалнята, защото същата вечер трябвало да бъде нощна смяна. Той отишъл при нея и двамата отново се скарали. Милена станала, облякла се и тръгнала за работа. Когато излязла от стаята, му казала, че той ще остане сам.

Междувременно нейни колеги й позвънили по телефона, за да я вземат с автомобил. Младата жена излязла, а Илиян станал от леглото, минал през кухнята на къщата, откъдето взел нож  и тръгнал след нея. На около 20 метра след къщата, където живеели, я настигнал. Хванал я за дясното рамо и я завъртял към себе си. След това замахнал силно с ножа и я пробол през дрехите в областта на лявата половина на гръдния кош. В резултат на удара, Милена починала на място от остра кръвозагуба. След извършеното убийство, Рангелов се прибрал у дома, измил ножа, прибрал го,  заключил входната врата на двора и си легнал.

Убитата в Куртово Конаре Милена планирала сватба

В същото време колегите на Милена тръгнали да я търсят, тъй като тя закъснявала. Младежите се натъкнали на тялото й на улицата и се обадили на тел. 112. После отишли да кажат на Илиян, който обяснил, че спял.

Впоследствие Рангелов бил задържан от органите на МВР и дал обяснения за случилото се. В момента той  се намира в затвора в Пловдив. Предстои делото да бъде насрочено от окръжния съд.

Подобни статии

Top