Убиецът от Мюнхен – пациент на психиатрия

Убиецът от Мюнхен е действал сам. Липсва всякаква връзка с бежанци, няма данни за религиозна обвързаност, а така също и с “Даеш”.

Това обяви на пресконференция в Мюнхен Хубертус Андре, президент на баварската Дирекция на полицията.

Нападателят, чието име не бе съобщено, но според “Шпигел” е Давид С., преди време е бил пациент в психиатрия със симптоми на депресия. Засега не може да се каже точната диагноза, тъй както тече проверка.

При обиска в дома му е намерено ръководство “Амок в главата, защо ученици убиват”.

Той не е бил познайник на полицията. Известно е само, че през 2010 и 2012 г. е участвал в ученически побои, но не се е стигнало до следствие.

Днес е приключила аутопсията на трупа му. Установено е, че се е самоубил с един куршум в лявото слепоочие, тъй като е бил леворък.

Срещу жертвите и себе си е стрелял с нелегално притежаван 9-милиметров пистолет със заличен номер. В цевта и в раницата му са открити патрони – общо 300.

Давид С. е убил 9 души, всички от Мюнхен. Две от жертвите са по на 13 години, три на 14, по една на 17, 19, 20 и 45 години.

В болници са постъпили 27 ранени, 10 от които в тежко състояние. Сред тях е 14-годишно момче.

До този момент не е намерено предсмъртно писмо. Специалисти анализират информацията в компютъра на стрелеца.

Семейството е живяло заедно в едно жилище, членовете му се разпитват като свидетели.

Във вчерашната операция са участвали 2300 полицаи и командоси, днес за реда в Мюнхен се грижат 800 униформени.

В момента в Мюнхен е спокойно, заяви Хубертус Андре. Според него нямало причина хората да не посещават баварската столица, нито да се въздържат от покупки и разходки.

Източник: clubz.bg

Подобни статии

Top