Убийствата за черно тото започват заради мач между Локо и Литекс!

Убийствата започват след мач на Локо и Литекс

снимка: silnabulgaria.com

Вероятно някои са забравили, но именно заради мача между Локомотив (Пловдив) и Литекс (2:1) през сезона 2011/2012 бе извършено показно убийство на собственик на букмейкърска къща за онлайн залагания. Йордан Динев бе разстрелян с 6 куршума в главата в центъра на София рано сутринта на 4-ти април 2012-та година.

40-годишният благоевградчанин бе съсобственик на „Скай спорт 365-България“, чиито офиси бяха обискирани щателно при акция на МВР предишната година. Зад всичко стои сигнал на Динев за съмнения за манипулация на мача между пловдивското Локо и Литекс.

Той завършва с победа на „черно-белите” с 2:1. По-късно Литекс пада у дома от Локо с 0:1 за купата и пловдивчани се класират за финала срещу Лудогорец. В първенството пък ловчанлии разбиват „смърфовете” с 6:2 в последния кръг през май.

За скандалите тогава пише авторитетното немско издание „Зюддойче Цайтунг”, а за мащабите на черното тото у нас пише и американският посланик в специален документ до правителството на Съединените щати.

Новата акция срещу уговорените мачове в България продължава и след нова година, като нищо чудно отново да прехвърчат куршуми, ако някой много си отвори устата.

 

Подобни статии

Top