Убийцата на търговския представител – анорексичка (СНИМКИ И ВИДЕО)

32-годишната пловдивчанка Галина Петкова, която обжалва днес 20-годишната си присъда за убийството на търговския представител на голяма верига Кънчо Кънчев, била анорексичка. Това заяви днес в залата на Пловдивския апелативен съд адвокатът на Петкова Марин Марковски. Топ юристът беше категоричен: „Това момиче тежи 40 кг, болна е от редица заболявания, включително от анорексия, хипертония и има сериозни съмнения, че страда от шизофрения, нищо, че това не се доказва от психиатричната експертиза по делото. Уважаеми съдии, по човешки трябва да прецените, следва ли това момиче, което не е влизало в съд досега, да отиде за 20 години в затвора?“.

Според адвокат Марковски Галина не е убила 36-годишния Кънчев, с когото преди това имала любовна връзка. Тя била стреляла само веднъж с пистолета и то във въздуха, а фаталният изстрел бил от Огнян Петков. Това е вторият му изстрел, посочи адвокатът.

Според пловдивската апелативна прокуратура обаче, именно на Галина е била идеята за осъществяването и организацията на грабежа, довел до убийството на Кънчев. Според обвинението Окръжният съд в Стара Загора е установил по време на съдебния процес разпределението на ролите и е доказал, че Галина е отговорна за извършването и укриването на следите от престъплението.

Марин Марковски обаче посочи, че старозагорските окръжни магистрати са изградили обвинението си върху внушението, че Галина е била „опасната жена“, „жената-вампир“. По думите му в кориците на делото съществували характеристични сведения, според които Галина е извършвала нападение над затворничка в ареста на сливенския затвор и е заплашвала, че ще разфасова съдебната охрана. „Как, уважаеми съдии, това слабичко момиче, ще се пребори с тези големи мъже?“, запита риторично Марковски.

Адвокатът обори и твърденията по делото, че Галина не се интересувала от 4-годишното си дете. По думите му тя е лежала в болница от следродилна депресия. Според защитника Петкова е извършила престъплението от страх.

Припомняме, че 32-годишната пловдивчанка бе призната, заедно със съпруга си Огнян за виновна от Старозагорския окръжен съд за убийството на 36-годишния си любовник Кънчо Кънчев от Пловдив в землището на село Плодовитово. Убийството било извършено на 10 декември 2014 година. Тогава тялото на търговския представител бе открито в нива край пътя в района на село Пловдовитово. Трупът бе с огнестрелни и прободни рани. Няколко дни по-късно полицията задържа извършителите – съпрузите от Пловдив Галина и Огнян Петкови. 32-годишната жена и 45-годишният мъж бяха обвинени в грабеж на близо 9000 лева, придружен с убийство. Галина била тази, която нанесла ударите с ножа, а преди това двамата съпрузи се редували да стрелят, докато оръжието засякло.

Старозагорският съд осъди Петкова на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, а съпругът й – на 12 години затвор при същия режим.

Днес Галина и Огнян бяха доведени с белезници в съдебната зала. Галина обясни, че има температура и страда от абсцес. Пред съда тя заяви, че съжалява много за станалото и поиска по-ниска присъда. „Това не трябваше да стане“, посочи Петкова. Огнян от своя страна също обяви, че съжалява, но иска да да потвърдят 12-годишната му присъда.

„Моля ви за справедливост за дъщеря ми, тя не е убила жертвата, Огнян го е застрелял“, призова магистратите майката на Галина Костадинка Станева. В съдебната зала тя разказа, че 4-годишната й внучка Симона непрекъснато питала за майка си.

Близките на Кънчев пък настояха наказанието на двамата да бъде завишено и съдът да постанови присъди в границите между 20 и 30 години лишаване от свобода. Те поискаха да бъде увеличен размера на кръвнината за убийството на сина им от 50 хиляди лева на общо 300 хиляди.

Апелативният съд ще се произнесе по присъдата в едномесечен срок.

 

Подобни статии

Top