Убийците размазали главата на дядото от Чешнигирово

cheshnigirovo_ubiec

Главата на 87-годишния дядо от Чешнигирово е била размазана, разказаха очевидци от селото пред DCNEWS. Възрастният мъж е бил удрян по главата с твърд предмет, е установила аутопсията на тялото, направена тази сутрин в Съдебна медицина – Пловдив.

Днес сутринта криминалисти извършиха втори оглед в дома на Петър Димитров.

Според местните старецът бил видян за последно в събота из двора на къщата си. Тялото му обаче било открито случайно едва вчера около 12.00 ч. от негов съселянин. Дядото бил включен в програма за раздаване на топла храна на социално слаби възрастни хора. Понеже не се явил да си прибере обяда,  от кметството са изпратили няколко души да го търсят. Един от тях открил окървавения труп. Той уведомил и лекарката от здравната служба, която също отишла до къщата, за да провери дали Димитров е все още жив и дали не може да му се помогне.  Лекарката уведомила полицията.

Според местните  убитият бил вдовец от десетина години. След смъртта на жена му, той развалил отношенията със сина си, който живеел в Пловдив. Според местните дядото бил особен човек, но не бил

Предполага се, че убийците са били поне двама-трима и са избягали от задната част на двора. Случаят продължава да се разследва. Работи се по различни версии, включително и за грабеж. Според разследващи обаче в джоба на дядото били открити 360 лева. Не е ясно дали е взето нещо от дома му, тъй като вътре било много разхвърляно.

По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив.

Още за убийството, четете ТУК!

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top