Уволнения и наказания в „100 усмивки“ заради мухлясалото сирене

Уволнения и наказания в детската градина с мухлясалото сирене в Пловдив

Директорът на детска ясла „100 усмивки” , в която беше открито сирене с изтекъл срок на годност , ще бъде наказана с последно предупреждение за уволнение. Кметът на район „Западен” Димитър Колев заяви, че освен това е препоръчал домакинът и готвачката в яслата да бъдат дисциплинарно уволнени. Разваленият млечен продукт е установен при проверка от Областната дирекция по безопасност на храните.

Инспекторите  са открили две партиди с мухлясало сирене, които са били доставени между 4 и 11 юни. Служителите са установили, че срокът на годност на млечният продукт е изтекъл в края на август.

Димитър Колев-„Немарливост. Забравили са го на рафта. Добрата новина е , че нито едно дете не е хапнало от това сирене. През времето на месеците, когато е изтичал срокът на годност в детската ясла са получавали нови партиди, с които са хранили децата. Поискал съм писмени обяснения за случилото се от директорката и виновните по редицата, обясни кметът Колев.

Директорът Десислава Иванова ще бъде наказана, а също и останалите виновни . Според кметът на район „Западен” Димитър Колев крайната мярка е задължителна, защото немарливостта не трябва да се толерира. Колев е разпоредил и допълнителна проверка

Сиренето е бракувано и предадено за унищожение в екарисаж. Санкцията за нарушение на закона за храните е най-малко 1 000 лева.

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top