Уволниха Йохан Девлетян

Уволниха Йохан Девлетян

Дългогодишният началник на отдел „Култура“ в Община Пловдив Йохан Девлетян беше уволнен дисциплинарно, потвърди за DCTV зам.-кметът Стефан Стоянов, който от днес е в отпуск. Времено неговото място е заето от Кирил Велчев, син на общинския съветник от ГЕРБ Даниела Дженева, която е и художествен ръководител на Ансамбъл „Тракия“.

Заповедта за освобождаването на Девлетян е подписана още през февруари, но по това време шефът на отдел „Култура“ е бил в болнични заради здравословни проблеми.

Пред радио „Пловдив“ Йохан Девлетян заяви, че уволнението му е политическо.

Йохо, както го наричат приятелите му, реализира едни от най-забележителните културни проекти на Община Пловдив. Сред тях са „ФСБ симфони“, реализиран с огромен успех на Античния театър в Пловдив през 2011 година, както и създаването на „Акустично трио 3000“ с китаристите Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев.

Именно Девлетян сред основните радетели на „Пловдивските джаз вечери“, като наследник на Младежката джаз сцена“.  Благодарение на него в Пловдив дойдоха световно известни джаз, поп и рок изпълнители. Дълги години Йохан Девлетян организира и Есенния салон на изкуствата.

Подобни статии

Top